Plantegalskap

Plantegalskap

Vårens plantenyheter, del 3

Planteutvalg 2010Posted by Bjørnar Mar 28, 2010 12:34:12

Våren lar vente på seg, så for å korte ned ventetiden legger jeg ut noen av plantene som kommer for salg i senere i vår. For å få opp alle bloggpostene kan du trykke på "Planteutvalg 2010" i menyen til høyre.

Ønsker du beskjed når den nye lista legges ut i april 2010, så meld deg på "nyhetsbrevet" ved å sende en blank epost til ny@planteliste.net.

Geranium begynner jeg å få en del av, og blant de absolutte favorittene er den bittelille Geranium farreri. Planten kommer som så mange andre fra de kinesiske fjellene, men til å være alpin er den usedvanlig lite kravstor, den vokser like bra i vanlig leirjord som i ren grus.

Geranium polyanthes blomstrer på ettersommeren, og får 30cm høye, stive stilker med masse små rosa-fargede blomster. Som G. farreri og de fleste andre Geranium er også denne svært hardfør.

Thalictrum delavayi 'Hewitt's Double' ble etterlyst av flere kunder i fjor, så i år har jeg tatt inn noen kraftige planter fra Nederland.

Lilium lophophorum er enda en av mine kinesiske favoritter, den er langlivet og lettdyrket her i fet jord i halvskygge, nordover i landet kan den gjerne stå i full sol.

Der Lilium lophophorum vokser vill finner man også Stellera chamaejasme. Det er en nær slektning av tysbast, og har samme fantastiske duft når den blomstrer i juni. Jeg får noen få planter av både den rosa og den gule formen for salg senere i år.

Den siste kineseren i denne omgang er Anemone pratti. Ved første øyenkast ser den ut som en hvitveis, men den blomstrer en god måned senere, og har mye større blomster!

  • Comments(1)//blog.planteliste.net/#post20